Minden nap arra várok,A kőbányaitól vért okádok
Minden nap arra várok,A kőbányaitól vért okádok
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Óra
 
Szavazás
Milyen stílusú zenét hallgatsz?

punk
metal
rock
ska
hardcore
reggae
más stílust hallgatok
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Zene
 
Skinheads
 
.
 
Gépnarancs
 
- Mi a PUNK? Vélemény egy punktól

PUNK
Engem megkértek hogy írjak egy cikket a punkról. nos, kibaszottul utálom, mikor egyesek megakarják magyarázni, hogy mi az a punk. még ha punkok próbálják ezt tenni, akkor is csak valami baromság sül ki belôle általában. & akkor most én is írjam le hogy mi az a punk, mi a punk lényege stb...? megpróbálom ezt kikerülni. a punk egy szubkultúra, & a punk jelent egy, a szokásoshoz képest felborult értékrendszert. vagy még ezt sem. mindenesetre nem kell a punkot isteníteni, túlértékelni. egyesek szerint itt és most nincsenek Punkok, mert a Punkok az itt & most élô embereknél mennyivel magasabbrenduek... stb. hát nem! így punk is ugyanolyan faszfej mint bárki más a társadalomban. a felfogásból & a „más" értékrendbôl következik az életmód, a muvészet & a kinézet. persze nem csak ezekbôl, mer' a punkok is követnek divatot + stílust, mégha ezt nem is ismerik be. ezenkívül ottvan még a jelképes öltözködés. szeretünk jelképeket tenni magunkra + a ruhák egy része is lehet jelkép. a felborult értékrendszer abból következik, hogy mivel ez a társadalom maga a mocsok, a rothadás, ezért a valódi érték, a szép, a jó, a társadalom alján lévô rothadás képébven jelenik meg. persze ez sem mindig igaz, hiszen attól, hogy vmi a társadalom alján „rohad", még lehet hogy tényleg mocsok & nem szép + jó. mi köze PUNKnak az anarchizmushoz? a punk szellemiségében általában anarchizmus & nihilizmus keveredik. vannak teljesen anarchista punkok, vannak teljesen nihilista punkok, + vannak szimplán primitívek, stb. egy csomóan a punkok közül nem tudatosak politikailag vagy eszmeileg, nem akarnak semmiféle értéket felmutatni.... egyszeruen csak szembehelyezkednek a társadalommal, vagy még azt se. szerintem sokan a punkok közül jól elvannak abban a szerepükben, hogy ôk a társadalom„perifériája", & így a társadalom része. nem idegen számukra ez a világ, jól érzik benne magukat. képesek elfogadni a felületes örömöket & álboldogságokat. nem értem ezeket az embereket. & vannak a náci punkok. akárhogy is próbálják magyarázni, racionizálni, hogy ez is az anarchiának egy érdekes formája, meg hasonló ostobaságok... szerintem ez egyszeuen csak primitívségbôl táplálkozik.

„Primitív bunkó állatok vagyunk" (Cpg), & egyesek annyira primitívek, hogy képesek elfogadni a rasszizmust, tehát képesek elfogadni a társadalom által nyújtott hagyományos értékrendszert. ezért ennek szerintem nem sok köze van a punkhoz. meg kell említenünk még a „kultúrpunk"-okat. ôk azok, akik qrvára tudják mi a punk, lexikális tudással rendelkeznek a punktörténelemrôl, qrvára értik a punkéletfelfogást, & észre sem veszik, mennyire eltávolodtak már ettôl. szeretjük a káoszt. pontosabban mondva szeretjük ezt a rendszert kaotikus állapotában látni. (ha már nem tudunk anarchiát csinálni, csináljunk káoszt e rendbôl. a káosz is szebb, mint ez a rend & a káosz is lehet többé-kevésbé anarchisztikus.) szemben állunk a fogyasztói társadalommal & az elüzletiesedéssel. néha a fogyasztói társadalom & a burzsoázia PUNKnak nevez egy-egy termékét (pl. Green Day), ezeknek természetesen semmi köze a punkhoz. & persze folyik a punkellenes propaganda: gyakran mesefilmekben, számítógépes játékokban, stb., a „rosszak"-nak van taraja. egyébként szerintem a punk leginkább a dadaizmushoz & (akármennyire is tiltakoznak a hüje punkok) a hippihez áll közel. na ennyi. remélem nem okoskodtam túl sokat.

kaki az arcotokba!

egy punk

Még nincs hozzászólás.
 
Oi!
 
Punks & Skins
 
Számlálóó
Indulás: 2004-08-12
 
Linkek
 
chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Linx

"...imádd a zenét,ha a szíved diktálja
állj ki a barátodért,ha a helyzet kívánja..."

 
Vicces
 

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!