Minden nap arra várok,A kőbányaitól vért okádok
Minden nap arra várok,A kőbányaitól vért okádok
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Óra
 
Szavazás
Milyen stílusú zenét hallgatsz?

punk
metal
rock
ska
hardcore
reggae
más stílust hallgatok
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Zene
 
Skinheads
 
.
 
Gépnarancs
 
- SHARP mozgalom története

A SHARP mozgalom története

Vissza a gyökerekhez!

A Skinhead kultúra becsületéért! (részlet)

Ezen oldal olvasójának mi jut eszébe eloször a skinhead szó hallatán? Mit gondol, mikor egy kopasz, bakancsos embert lát az utcán? Az esetek túlnyomó többségében ugyanazt. Milyen oldalakat ad ki a kereso program, ha bepötyögjük, hogy skinhead? Elso húszra hasonló tartalmúakat.

A skinhead szó egyenértéku lett a nácival, a fajgyulölovel és egy letunt sötét történelmi korszak, a fasizmus újkori megtestesítojével. DE!…

Az ’50-es években nagy mennyiségu jamaikai bevándorló érkezett Angliába. Az alulképzett embertömegre nem készült fel az ország, ráadásul számuk hihetetlen gyorsasággal nott. A jamaikaiak sajátossága, hogy zárt közösségben éltek, melynek londoni központja a ma is hírhedt East Enden volt. Ezen a környéken a ’60as években találkozott két szubkultúra: a brit munkásosztály fiataljai, a modok és a karibi sziget pitiáner bunözoi, a rude boyok. Ezekben a fiatalokban közös volt a gettó-életforma és a munkanélküliség. Ráadásul a fehér srácoknak hamar megtetszett a ska zene, amely egy újabb közös találkozási pont volt a két csoport között. A srácok már ekkor elkezdték borotválni a fejüket, és nadrágtartót viseltek. A rövid haj az utcai verekedésben jelentett elönyt, viszont az öltözködésükben késobb megjelent bakancs és pilótadzseki a munkásosztályhoz való tartozásra utalt. Tehát: feketék és fehérek együtt!


Megjelent a punk. Ez az elfogadott társadalmi szokásokkal szembe forduló irányzat hatott a Skinheadekre is. A ska és a punk keveredésébol létrejött az oi! stílus. A név a borfejuek kedvenc csatakiáltásából alakult ki, amely elöször a Cockney Rejects nevu csapat egyik számában hangzott el. Fontos szerepet töltött be a szubkultúrában a Specials zenekar, akik nem csak zenéjükkel fordultak vissza a gyökerekhez, hanem az általuk alapított 2-Tone nevu cégecskével is ezt igyekeztek szimbolizálni. A ???két tónus” kiadó lógója mindent elárul: fekete és fehér, azaz az ???oslakos” és a bevándorlók kultúrájának közös képviselete.

Miközben a szélsojobbos borfeju mozgalmak mellett létrejöttek anarchista skin egyesülések is, az ideológiamentes skinheadeknek továbbra is fontos maradt a sajátos életforma. Ebbe beletartozott a tánc, az ivászat, a nem faji alapú verekedések, és büszkeség szubkultúrájuk iránt, ami a fekete zenébol jött létre, és akik megvetik a náci kopaszokat, a boneheadeket!

1986-ban, New Yorkban elindult egy mozgalom, a neve S.H.A.R.P. (Skinhead Against Racial Prejudice – Borfejuek a faji eloítéletek ellen). A csoport tagjai a média segítségével magyarázták el az embereknek a kultúra lényegét, és gyökereit, hirdették/hirdetik az antirasszizmust. New Yorkot ???megtisztították” a boneheadektol!

Bár ez a kis szösszenet nem elegendo ahhoz, hogy jobban megismerd a skinhead szubkultúrát, csak egy kicsit segítettünk, hogy tisztán lásd a dolgokat. Tehát: nem minden skinhead rasszista!

LOVE MUSIC! HATE RACISM!
 

Még nincs hozzászólás.
 
Oi!
 
Punks & Skins
 
Számlálóó
Indulás: 2004-08-12
 
Linkek
 
chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Linx

"...imádd a zenét,ha a szíved diktálja
állj ki a barátodért,ha a helyzet kívánja..."

 
Vicces
 

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!